Blogi

 1. Tukholman huonekalu- ja valaistusmessut 2018

  Suuntaviivat  vuodelle 2018 on nyt nähty Tukholman huonekalu- ja valaistusmessuilla, joka on isoista messuista ensimmäinen.

  Ilahduttavaa oli huomata, että sisustuksessa ollaan hyvin maanläheisissä väreissä edelleen ja uudistuksia pystyy tekemään pienilläkin muutoksilla useammassa suomalaisessa kodissa. 

  Värimaailma on nyt nude ja sitä tukevat pastelliväreihin murretut värit, tosin erityisesti varjostimissa oli vahvoja värejä ja samettipintaa. Akustiset ominaisuudet sekä huonekaluissa että valaisimissa ovat nyt nouseva trendi ja huovalla tai ns. kokolattiamattopinnalla oli päällystetty kaappeja, tuoleja sekä valaisimia. Vaalea puupinta sai näkyä ja värimaailma kulkee hyvin käsi kädessä näiden kanssa. Metallivärit ovat kulta, kupari ja messinki ovat edelleen hyvin esillä, mutta mattapintaisina. Musta oli hyvin näkyvä väri, varsinkin joulumaailmassa, uudet kyntteliköt olivat melkein kaikki mustia. Lämpimän beesin ja murrettujen ruskean sävyjen lisäksi vihreää oli paljon, vihreän kaikki värisävyt olivat tasaisesti esillä aina siniseen asti. Ja viherkasvien osuus sekä sisutuksessa että valaisimissa oli hyvin voimakkaasti tuotu esille.

  Valkoista ja pelkistettyä ei juuri näkynyt. Pelkän polttimon osuus valaisimesta korostui edelleen ja led-polttimoita saakin nyt hyvin eri muotoisina ja joko ruskean tai savunharmaan värisellä lasilla. Kirkas lasipinta oli antanut tilaa värillisille, mutta läpinäkyville laseille. Toiminnallisuus näkyi varsinkin valaisimissa, nykytekniikka mahdollistaa jo helposti himmennyksen, sävynvaihdon tai toisten tuotteiden latauksen ja tämä näkyi hyvin oivalletuissa USB-latauspaikkoina tai valaisimien mukana toimitettavissa kaukosäätimissä sekä toimintaa tukevissa ilmaisissa sovelluksissa.

  Kuvia messuilta, olkaa hyvä!

  Lue lisää »
 2. LED, tämän päivän valonlähde  LED-teknologia on kehittynyt viime vuosina valtavaa vauhtia eteenpäin. Eikä ihme, sillä siinä on niin paljon hyviä ominaisuuksia verrattuna perinteisiin valaistusteknologioihin. LED on pieni ja kompakti, se on erittäin kestävä ja energiatehokas, se syttyy heti ja ennen kaikkea antaa hyvän ja tasaisen valon. Vielä muutama vuosi sitten moni kuluttaja epäili, antaako LED tarpeeksi valoa. Monelle on myös mieleen jäänyt mielikuva sinertävästä valosta. Ei huolta, ne ajat ovat kaukana takanapäin. Tänä päivänä kuulen eniten kysymyksiä, miten himmentää LED-valaisinta, kun se on niin valotehokas. Markkinoille on tullut viime aikoina kasvava valikoima LED-valaisimia, joita voi himmentää vakiokytkimellä. Ei siis tarvita erillisiä himmentimiä ja niiden asentamista. Laittamalla kytkimen päälle ja pois valotehoa voi säätää, näppärää vai mitä?  Valon väri on asia, mikä yleensä herättää keskustelua. Hehkulamppuaikaan totuimme lämpimän valon värilämpötilaan. LEDien myötä makutottumukset ovat muuttuneet kohti valkoisempaa ja viileämpää valon väriä. Nämä ovat makuasioita ja kuluttajalla on oikeus valita itselleen sopiva valon värilämpötila.

  Me valaisinvalmistajat olemme halunneet tehdä tämänkin asian kuluttajalle helpoksi: valaisin jossa voit itse säätää värilämpötilaa.

  Värilämpötilan säätö tapahtuu mukana tulevalla kaukosäätimellä, jolla valaisinta voi myös himmentää. Useimmissa malleissa on myös niin sanottu yövalotoiminto, jolloin valaisimeen jää himmeä valo. Hyvä toiminto vaikka lapsiperheelle tai ”jääkaappi hiippareille”

  Uudesta Suomen Valomestarit kesä-syksy 2017 lehdestä löydät esimerkkejä näistä helposti ohjattavista uusista LED-valoista.

   

  Valoisaa syksyä!

  Jaana Ravantti
  Trio Lighting

  Lue lisää »
 3. Suomen Valomestarit uuden sivun ensimmäinen blogi päivitys.


  Aloitin työharjoittelijana Suomen Valomestarit jäsenliike Jokiwatti Oy:ssä. Sain tehtäväkseni luoda uutta Valomestarit sivua.

  Tehtävät ei ollut helppo ja tarvitsin tähän suunnittelijoiden apua. Tuotteiden lisäilyä, hallinnointia ja ulkoasun muokkausta oli paljon.


  Suomen Valomestarit sivusto toimii samalla katalogina ja kotisivuna. Katalogista löytyvät tuotteet ovat saatavilla Valomestarien jäsen liikkeistä.

  Katalogista tuotteita voi selata kuin verkkokaupasta ja tuotteista saa tarkempaa tietoa kuin pelkkää kuvastoa selaamalla. Tuotteita voi verrata ja arvostella.

  Kirjautumalla sisään voi luoda oman tulostettavan toivelista ja mennä vaikka toivelistan kanssa lähimpään jäsenliikkeeseen. Voit lähettää kaverille sähköpostilla vinkin kiinnostavasta tuotteesta suoraan sivulta. Tilaamalla uutiskirjeen, saa sähköpostilla uusimmat kuvastot ja ajankohtaisia uutisia.


  Sivulta löytyy tietoa, mitä Suomen Valomestarit tarkoittaa. Sieltä löytyy myös tietoa jäsenyydestä, jäsenten kotisivujen osoitteet, liikkeiden sijainnit kartalta ja voit myös hakea yhtesityö organisaation jäseneksi.

  Uusimmat kuvastot, uudet tuotteet ja blogia päivitetään yhdessä jäsen liikkeiden kanssa.

  Nyt olen siirtynyt työharjoittelijasta palkalliseksi Jokiwatin työntekijäksi ja näin myös Valomestari jäseneksi. Tehtäväni on päivitellä sivustoa ja olla mukana myös järjestelemässä Valomestarit tapahtumia


  Kirsi Jokiwatista.

  Tervetuloa uudelle Suomen Valomestarit sivulle!

  Lue lisää »
Copyright © 2017 Suomen Valomestarit ry