Suuntaviivat  vuodelle 2018 on nyt nähty Tukholman huonekalu- ja valaistusmessuilla, joka on isoista messuista ensimmäinen.

Ilahduttavaa oli huomata, että sisustuksessa ollaan hyvin maanläheisissä väreissä edelleen ja uudistuksia pystyy tekemään pienilläkin muutoksilla useammassa suomalaisessa kodissa. 

Värimaailma on nyt nude ja sitä tukevat pastelliväreihin murretut värit, tosin erityisesti varjostimissa oli vahvoja värejä ja samettipintaa. Akustiset ominaisuudet sekä huonekaluissa että valaisimissa ovat nyt nouseva trendi ja huovalla tai ns. kokolattiamattopinnalla oli päällystetty kaappeja, tuoleja sekä valaisimia. Vaalea puupinta sai näkyä ja värimaailma kulkee hyvin käsi kädessä näiden kanssa. Metallivärit ovat kulta, kupari ja messinki ovat edelleen hyvin esillä, mutta mattapintaisina. Musta oli hyvin näkyvä väri, varsinkin joulumaailmassa, uudet kyntteliköt olivat melkein kaikki mustia. Lämpimän beesin ja murrettujen ruskean sävyjen lisäksi vihreää oli paljon, vihreän kaikki värisävyt olivat tasaisesti esillä aina siniseen asti. Ja viherkasvien osuus sekä sisutuksessa että valaisimissa oli hyvin voimakkaasti tuotu esille.

Valkoista ja pelkistettyä ei juuri näkynyt. Pelkän polttimon osuus valaisimesta korostui edelleen ja led-polttimoita saakin nyt hyvin eri muotoisina ja joko ruskean tai savunharmaan värisellä lasilla. Kirkas lasipinta oli antanut tilaa värillisille, mutta läpinäkyville laseille. Toiminnallisuus näkyi varsinkin valaisimissa, nykytekniikka mahdollistaa jo helposti himmennyksen, sävynvaihdon tai toisten tuotteiden latauksen ja tämä näkyi hyvin oivalletuissa USB-latauspaikkoina tai valaisimien mukana toimitettavissa kaukosäätimissä sekä toimintaa tukevissa ilmaisissa sovelluksissa.

Kuvia messuilta, olkaa hyvä!