LED-teknologia on kehittynyt viime vuosina valtavaa vauhtia eteenpäin. Eikä ihme, sillä siinä on niin paljon hyviä ominaisuuksia verrattuna perinteisiin valaistusteknologioihin. LED on pieni ja kompakti, se on erittäin kestävä ja energiatehokas, se syttyy heti ja ennen kaikkea antaa hyvän ja tasaisen valon. Vielä muutama vuosi sitten moni kuluttaja epäili, antaako LED tarpeeksi valoa. Monelle on myös mieleen jäänyt mielikuva sinertävästä valosta. Ei huolta, ne ajat ovat kaukana takanapäin. Tänä päivänä kuulen eniten kysymyksiä, miten himmentää LED-valaisinta, kun se on niin valotehokas. Markkinoille on tullut viime aikoina kasvava valikoima LED-valaisimia, joita voi himmentää vakiokytkimellä. Ei siis tarvita erillisiä himmentimiä ja niiden asentamista. Laittamalla kytkimen päälle ja pois valotehoa voi säätää, näppärää vai mitä?Valon väri on asia, mikä yleensä herättää keskustelua. Hehkulamppuaikaan totuimme lämpimän valon värilämpötilaan. LEDien myötä makutottumukset ovat muuttuneet kohti valkoisempaa ja viileämpää valon väriä. Nämä ovat makuasioita ja kuluttajalla on oikeus valita itselleen sopiva valon värilämpötila.

Me valaisinvalmistajat olemme halunneet tehdä tämänkin asian kuluttajalle helpoksi: valaisin jossa voit itse säätää värilämpötilaa.

Värilämpötilan säätö tapahtuu mukana tulevalla kaukosäätimellä, jolla valaisinta voi myös himmentää. Useimmissa malleissa on myös niin sanottu yövalotoiminto, jolloin valaisimeen jää himmeä valo. Hyvä toiminto vaikka lapsiperheelle tai ”jääkaappi hiippareille”

Uudesta Suomen Valomestarit kesä-syksy 2017 lehdestä löydät esimerkkejä näistä helposti ohjattavista uusista LED-valoista.

 

Valoisaa syksyä!

Jaana Ravantti
Trio Lighting